Načrtovanje in organizacija poroke

November 28, 2019 Uncategorized

Pari se pogosto sprašujejo, kdaj naj začnejo z organizacijo poroke. Organizacija in čas priprav se zelo razlikujejo od para do para. Na organizacijo zelo vpliva izbrani slog poroke – v primeru piknik poroke doma ali na travniku je organizacija zamudnejša kot v primeru poroke na preverjenih lokacijah z osebjem, ki imajo z organizacijo poroke izkušnje.

Zahtevnost organizacije je odvisna predvsem od vaju. V kolikor želita imeti dorečene vse podrobnosti, vama bo to vzelo veliko časa. Velja pravilo, da naj bi se par poročil v roku enega leta od zaroke. Nekateri pričnejo z načrtovanjem svoje popolne poroke takoj ob zaroki, drugi pa organizirajo poroko v enem mesecu pa je kljub temu čudovita. Vendar pa si je pri organizaciji takšnega dogodka, kjer je veliko koordiniranja, kljub vsemu dobro postaviti časovni okvir in slediti določenim korakom.

Prvih nekaj korakov na vajini poti od zaroke do poroke se med seboj prepleta. Pogosto se zgodi, da par že opravi katerega izmed korakov, a se morata zaradi spremenjenih okoliščin pri enem izmed naslednjih korakov vrniti k prejšnjemu. V izogib zapletom vama svetujemo, da prve korake opravite čim prej.

Kdaj in kako pričeti z načrtovanjem poroke?

Pari ponavadi 16-9 mesecev pred poroko izberejo slog poroke, ter pripravijo okviren seznam povabljenih, saj to vpliva na izbor lokacije poroke in pogostitve. Razpoložljivost lokacije lahko vpliva na datum poroke, ali pa je datum tisti, ki vama je bolj pomemben in bo pogojeval lokacijo poroke. Nujen korak je tudi uradna prijava poroke, tako na Upravni enoti, na območju katere se bosta poročila, kot tudi v župniji, v kolikor bo poroka tudi cerkvena.

Koraki, ki sledijo so ponavadi izbira poročnega snemalca in poročnega fotografa, izbira glasbene skupine ali DJ-a, izbira nevestine in ženinove obleke, izbira poročnih prstanov, izbira torte, obisk plesnih vaj, izbira cvetja oz. dekoracije, izbor zahvalnih daril, izbor frizerja in kozmetičarke. Pozabiti ne smeta tudi na pripravo vabil in jih pravočasno dostaviti povabljenim. Nikar pa ne pozabita tudi na poročno potovanje, to je čas, ko se bosta lahko sprostila in posvetila drug drugemu.

Pomembno pa je tudi, da imata pripravljeno časovnico oz. program poroke, kjer zapišeta urnik aktivnosti, kako naj bi vajin poročni dan potekal, kdaj in kje naj se zberejo svatje, kdaj in kje bo civilna oz.cerkvena poroka, kdaj je predvideno fotografiranje para, kako je predvideno dogajanje na svatbi, …

Da bodo vajini poročni spomini trajali večno poskrbi ekipa Poročni-video.si, ki ponuja vse za vajine popolne poročne spomine – tako poročni video, kot tudi poročno fotografijo.

POROČNI VIDEO (kratek in čustven) na spotovski način, v počasnem in magičnem gibanju prikaže najpomembnejše in najbolj magične utrinke poročnega dne. 

ARHIVSKI VIDEO (daljši poročni film) pa na dokumentaren in bolj klasičen način prikaže celoten poročni dan in nudi lep arhiv dogajanja z zaobljubami, govori, nastopi, saj ves čas snemamo tudi zvok. 

POROČNA FOTOGRAFIJA: Ustvarjamo čudovite, čutne in doživete poročne fotografije. 

Vabimo vaju na kavo, ob kateri se lahko pogovorimo o vajinem poročnem dnevu. 

www.porocni-video.si – 040 69 12 12 – info@porocni-video.si

About the author

admin: